Fi de l’amenaça

Bé, tots aquells que vau trobar els cartells repartits per la facultat amb el QR ja sabreu de què anava la cosa. Us va espantar? Us va sorprendre? Si ho penseu bé us adonareu que era pel bé de tots vosaltres. Donar a conèixer tot el que feu i els llocs on aneu… segur que és una bona idea?

La Cristina ja està informada de la situació. D’aquí uns dies podrà recuperar x@rxejant i tot tornarà a la normalitat. Però jo seguiré fixant-me en el que publiqui, pendent de si compleix i vigila més les dades personals.

Us deixo amb alguns consells que crec que tots i totes haurieu de començar a seguir per evitar problemes:

Pel que fa a les aplicacions mòbils:

 1. Assegureu-vos que quan us baixeu una aplicació sigui des de la botiga oficial d’aquell dispositiu.
 2. Revisar quins permisos es demanen a les aplicacions quan s’instal·len i comprovar que siguin adequats a la funció que desenvoluparan. Aquest és un punt molt important i que molts us passeu per alt, però molts dels problemes venen per no llegir-se aquests requisits.
 3. Revisar la configuració de geolocalització i verificar si realment és necessari que estigui sempre activada. Molts telèfons i aplicacions la porten activada per defecte i aquest és un altre dels errors que va cometre la Cristina.
 4. Mantenir el sistema operatiu sempre actualitzat.

Pel que fa a les xarxes socials:

 1. Conèixer i configurar els nivells de privacitat que cada xarxa social permet de la manera més adequada. Sobretot s’hauria de fer molt a Facebook i no només un cop a la vida sinó bastant sovint, per revisar que no hagin actualitzat alguna cosa.
 2. Entendre per què és important la privacitat i tenir en compte que no només has de vigilar les teves dades pròpies sinó també vigila el que pengis sobre els teus contactes.
 3. Controla la teva llista de contactes, sempre és millor que comparteixis les coses en grup reduït i no a tothom a qui tinguis a la xarxa social, ni fer-ho públic.
 4. Tant a les aplicacions de xarxes socials com des de la web mateix, no obrir els enllaços que vinguin d’usuaris desconeguts, especialment quan aquests vagin en forma d’enllaços curts.
 5. No compartir contrasenyes ni informació sensible!!!
 6. Mantenir-se informat de les últimes amenaces existents.
 7. I sobretot, penseu abans de compartir. S’ha de tenir en compte que el que es penja en una xarxa social queda permanentment compartit.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s