GOOGLE PER PARTS (I)

Després d’unes setmanes “assistint” a les classes virtuals que Google ofereix per aprendre els secrets sobre el buscador, per fi he trobat un moment per oferir-vos un petit resum del que he après. Us explicaré, per parts per no avorrir-vos, alguns dels trucs que potser mai heu descobert d’aquest servei. I és que Google és molt més que un senzill i simple buscador, i és una llàstima que algú es perdi totes les coses que es poden arribar a fer. Us animo doncs a continuar llegint, i tant aviat com pugui en faré la continuació : )

#1
Una de les coses que podem fer quan utilitzem el Google Imatges és filtrar segons el color (podeu escollir el que vulgueu a la barra de l’esquerra un cop hagueu introduït la paraula que voleu). En un primer moment pot ser una tonteria però us posaré un exemple. Resulta que sóc una apassionada dels monuments paleolítics com ara Stonehenge i resulta també que vull trobar una fotografia d’aquest lloc durant la posta de sol. Solució que t’ofereix Google, filtrar pel color taronja i… voilà!

Pot semblar poc útil però de vegades va molt bé segons el que busquis: escollir el color blanc si vols un esquema enlloc d’una fotografia, escollir el blau marí si busques una fotografia de nit… A part de filtrar pel color també hi ha la possibilitat d’escollir blanc i negre!

#2
Continuem amb imatges! He trobat una foto de Stonehenge que em té enamorada, però hi ha un problema i és que m’agradaria que fos una mica més gran. El que hauria de fer és el següent: col·locar el ratolí sobre la imatge, sense arribar a clicar, i veuré que m’apareix informació nova. En blau veig que hi ha una opció que diu “Semblants” (en cas que feu servir la versió catalana) i una altra que diu “més mides”. Clico i m’apareix exactament el que volia. La mateixa imatge en moltes mides diferents : )

#3
Acabaré amb un últim truc que crec que molts ja sabreu però convé recordar-lo per si de cas. Quan fem una cerca normal i corrent (ara ja no estem a Google Imatges) tenim la possibilitat de posar cometes. El que aconseguirem és que Google busqui exactament aquelles paraules en l’ordre que les has escrit. Per exemple, si tinc una cançó posada al cap i no aconsegueixo recordar qui la cantava… posaré a Google: “but it was not your fault but mine and it was your heart” i ben aviat sabré que és de Mumford and Sons ; ) També es pot fer servir per trobar un llibre online, frases fetes, etc.

Espero haver-vos fet descobrir alguna cosa nova, i sinó no us preocupeu que CONTINUARÀ…!

Deixa un comentari